Chokladpraliner

praliner-med-chili

Hemmagjorda praliner

 

Hemmagjorda praliner med gojibär och chili.

De här bollarna är perfekta små praliner som gör sig fantastiskt bra på julbordet eller som en liten present.
(Eller du, förresten, de funkar hur bra som helst att äta upp själv också!)

Du behöver:

(ca 45 minuter)

  • 1dl mandlar
  • 1dl Hasselnötsmjöl
  • 1dl Solrosfrön
  • 1msk Chia
  • 2dl Russin
  • 2msk kakao
  • 1msk agavesirap eller honung. (Kan uteslutas)
  • Mörk choklad (70-90% Kakao), gojibär och/eller chiliflakes.

Gör så här:

  • Blötlägg russinen under tiden du plockar fram resten av ingredienserna.
  • Mixa sedan allt utom (russin och sirap/honung) tills ingredienserna är finfördelade.
  • Häll av vattnet från russinen och mixa dem med.
  • Avluta med att smaka av med sirap eller honung om du vill.
  • Smält chokladen över vattenbad under tiden du rullar smeten till bollar.
  • Doppa bollarna i den smälta chokladen, garnera med hackade gojibär och/eller chiliflakes och låt stelna.

Klart!

 

Lycka till och tack Risenta för inspirationen!

2017-05-18T21:10:05+00:00 By |Flexitarian, Recept|1 Comment

One Comment

  1. […] You are here: Home » Recept från Superkroppen.nu » Chokladpraliner – Raw Food med chokladöverdrag […]

Vad tycker du om det här inlägget?