Olika typer av mörk choklad

Olika typer av mörk choklad

Godis för en superkropp

Ska du satsa på något att knapra på, när resten av familjen kör lösgodis intravenöst, så är det mörk choklad.
Enligt vissa GI-experter, ger mörk choklad en inre tillfredsställelse som gör att du kanske nöjer dig med två rutor, i stället för att klämma hela chokladkakan i ett naffs. (Typ undertecknad och mjölkchoklad)

Det finns som bekant olika nivåer av mörk choklad och två (eller tre) av dem presenteras här.
AMMA 100% (100%!!!)
Lindt 85% och,
Lindt 85% Mild.

Ekologisk choklad 100% Kakao

Ekologisk choklad 100% Kakao

Snällaste chokladen mot naturen!

Den 100%-iga från AMMA vinner helt klart sina poäng på att vara ekologisk, men tappar dem igen på hur den smakar.
OMG!
Smaken går från stark choklad, till surt som fan, till oklart kemiskt, till ganska OK.
Om det ganska OK:et kommer från att något händer med chokladen på slutet, eller om tungan har domnat, låter jag vara osagt.

Ekologisk choklad

Ekologisk choklad

Sen har vi den andra chokladen i testet:

85% Kakao från Lindt.

85% Kakao från Lindt.

Den 85% chokladen från Lindt smakar lika milt som Marabous mjölkchoklad efter en omgång AMMA.
Efter att har lugnat ner smaklökarna en smula så kan jag konstatera att att även den 85%-iga chokladen har en ganska besk period.
Det smakar bra i börjar, sen blir det surt, sen blir det gott. Typ.

Och vinnaren är!

85% Mild - Vinner lätt!

85% Mild – Vinner lätt!

 

Kanske inte helt otippat så plockar den milda varianten hem det hela. Den får lätt 5 superkroppar av 5 möjliga.

Den smakar tung choklad, men utan den där beska/sura mellanperioden.

Helt klart en favorit. Förresten, passa på att köpa dem nu. Det är någon kampanj på gång som ger dig ett presentkort på skönhetsbehandlingar ifall du köper 5st.

Ös på!