falafel-med-sallad

Hemmagjorda falafel med sallad och yoghurt

Hemmagjorda falafels!

Att göra egna falafel är inte alls så svårt.
Det är lite pilligt att steka dem, och har du inga färdiga kikärtor så tar det sin stund att vänta ut blötläggningstiden, men bortsett från det så går det hur fort som helst!

Det här behöver du:

(3-4 personer, 45-60 minuter)

  • 6dl kikärtor. (Torkade, som har blötlagts minst 10 timmar men inte kokats.)

  • En hackad, stekt lök,

  • 1 dl fryst dill,

  • 4st klyftor vitlök,

  • 1 ägg, (Kan utslutas för att göra dina falafels veganska)

  • 2msk Sambal Oelek

  • Kryddor (Spiskummin, salt, peppar, chili och gurkmeja)

20130722-201156.jpg

En omgång falafel minsann!

Sen skall de stekas.

Jag formligen älskar kokosolja och anser bestämt att du inte skall använda olja där kokossmaken är borttagen. Det blir som en krydda i sig att steka i kokosolja!

Bli inte förvånad ifall dina falafels får en trekantig form när du har stekt dem, av någon anledning är det väldigt lätt hänt.

Serveringsförslag

Jag brukar käka mina falafels med sallad och en klick yoghurt.
Ett tips är att krydda yoghurten med chiliolja eller cayennepeppar, det passar oerhört bra ihop med yoghurtens kyla och svalkande smak.

Lycka till!

 

 

2017-05-18T21:09:59+00:00 By |Flexitarian, Recept|1 Comment

One Comment

  1. […] You are here: Home » Recept från Superkroppen.nu » Recept på hemmagjorda falafels […]

Vad tycker du om det här inlägget?