Ich bin ein praliner!

Julpraliner med gojibär

Julen är räddad! Igen!

Ja, jag vet. Varje år dyker det upp något som påstår att julen är räddad.
Från vad är det aldrig någon som vet, men räddad är den minsann.

Den här gången vill jag lova att julen är räddad igen. Och jag vet från vad!

Räddad från dåliga praliner och läskig grön gelé. (Sorry Farmor, men jag åt dem bara för att de var minst äckliga och för att man kunde slicka på geléhalvorna och klistra ihop dem till en boll.)

Nåja. Här kommer receptet!

Du behöver:

  • 2dl cashewnötter
  • 2dl urkärnade dadlar. (Gärna grovhackade för att din köksmaskin ska slå ihjäl sig själv)
  • 4-5 rutor riktigt mörk choklad. (Typ Lindts 90%)
  • En näve hackade gojibär att rulla dem i innan chokladen stelnar.
smält-choklad.jpg

Julpralinernas badplats håller på att tillverkas.

Gör dina julpraliner så här:

  • Smält några rutor mörk choklad i vattenbad.
  • Under tiden chokladen göttar sig så mixar du dadlar och nötter i en matberedare tills det har blivit en smet.
  • Rulla smeten till bollar och doppa dem i chokladen, rulla sedan bollarna i hackade gojibär.

Bonus! Vill du göra dem lite mer juliga, skicka i en halv matsked pepparkakskryddor i smeten innan du rullar dem i chokladen.

Klart!

julpraliner-in-the-making.jpg

Mixa nötter och dadlar till en smet

2017-05-18T21:09:22+00:00 By |Uncategorized|0 Comments

Vad tycker du om det här inlägget?