Kardemummakakor – Utan socker och mjöl!

kardemummakakaor-2000.jpg

Ju mer ringlad choklad, desto fler likes!

Mormor Melidas kardemummakakor får en konkurrent

Min mormor, Melida, har ett kakrecept på kardemummakakor som hon fått med i ICA-kurirens kokbok och, genom sitt äldsta barnbarn, rakt in i tv-soffan via Halv 8 hos mig.
Numera glider hon, med all rätt, runt helt untouchable i Hudiksvall och kör gängtecken mot alla andra pensionärer som försöker representa i hooden.

Kakorna är sjukt beroendeframkallande och så goda att jag som barn brukade proppa den där ihåliga prydnadsfågeln på pianot full, för att kunna upprätthålla en kontinuerlig konsumtion skyddad från min lillebrors kleptomankorvar till fingrar.

Så ni fattar.

Det är med vånda jag försöker ge mig på receptet och uppdatera det till 2000-talet.

Kardemummakakan 2.0.

Är det ens möjligt utan socker, vetemjöl och smör? Allt det där som mormor använder och som är så fasligt otrendigt just nu. Ett tips från Åsa, som tränar Firefitness med mig och plötsligt är jag något på spåren!

Du behöver:

  • 2,5 dl dadlar
  • 2,5 dl cashewnötter
  • 2 tsk kokosmjöl
  • 1 msk kokosolja
  • 1 rågad tesked ingefära
  • 1 råkad tesked kademumma

Gör så här:

  • Hacka alla ingredienser i en kraftig mixer till en smet/deg.
  • Rulla bollar och lägg på bakplåtspapper på en plåt.
  • Skicka in i ugnen och grädda på 150° i ca 10-12 minuter eller till de har fått fin färg.

Klart!

Ps. Chokladen är mest till för att kakorna ska se läckra ut och fixa likes, men såklart också fantastiskt gott!

2017-05-18T21:09:25+00:00 By |Recept|1 Comment

One Comment

  1. Kardemummakakor 2.0 - Flexitarian 3 september, 2015 at 16:22

    […] You are here: Home » Recept från Superkroppen.nu » Kardemummakakor 2.0 […]

Vad tycker du om det här inlägget?