Snart kommer Tomten!

choklad-pepparkaka

Proteinbars med pepparkakssmak. För dig som vill bli biffig i jul.

Muskelbyggnad inför julhelgen

Behöver du bygga muskler under och december och känner dig gravt osugen att pressa i dig pepparkakor samtidigt som du är sugen på att äta just pepparkakor? Tidigare har detta varit lika omöjligt, som att tappa en smörgås med smörsidan uppåt.

Men inte längre. Lösningen är här!

Chunky-Chocolate-Ginger-Cookie-Protein-Bar.

Receptet, som tidigare varit tomtens egen superhemlighet, har nu spridit sig till Superkroppen.

Det här behöver du: 

– 3 dl Ekologiska Havregryn
– 3 Ekologiska ägg
– 1 dl Extreme Fusion 5 med chokladsmak
– 100 gr mörk choklad. (90%-100% kakao)
– 1 dl ekologisk mjölk
– 1 msk pepparkakskrydda 

(Med andra ord, försök att använda ekologiska produkter så långt det går!)

Så här gör du:

Plocka fram en bunke (gärna i glas eller metall, plast är inte bra för en superkropp) samtidigt som du gör det så slår du på ugnen på 150C
Med hjälp av en mixer så mixar du havregrynen till småsmulor. (Eller havremjöl)
Blanda sen i proteinet och kryddorna.
Rör om i torrvarorna och skicka i ägg och mjölk.
Sen mixar du, eller blandar, allt till en smet.
Avsluta med att lägga i chokladen som du har grovhackat eller krossat i en mortel.
Smörj en ugnsfast form och häll i smeten.
Grädda i den nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Kontrollera med en potatissticka om du vill vara säker på att den är klar.

Så här gör du som inte orkar läsa långa instruktioner: 

1: Lägg alla grejer förutom chokladen i en skål och mixa till en smet.

2: Lägg i den grovhackade chokladen och rör om.

choklad-pepparkaka2

Chunky chocolate

3: Häll smeten i en form och släng in formen i ugnen. Håll andan i 15 minuter. Ta ut formen. Klart!

 

Vill du veta hur man fixar pepparkakskryddorna?

Klicka på den här pepparkaka-krydda-länken