Hinderbanor och OCR i Uppsala

Här hittar du hinderbanor i Uppsala.
Den absolut mest kända av Uppsalas hinderbana är den som ligger i Östervåla.

Här kan du även hitta hinderbanetävlingar i Uppsala och Stockholmsområdet och inom-/utomhusgym där du kan träna inför OCR.

Vill du tipsa om en hinderbana så kan du göra det här: Tipsa om hinderbana

Uppsala Survival IF

Information om hinderbanan i Uppsala

Survival är en hinderbanekultur som härstammar från Nederländerna. Många av deras hinder bygger på olika typer av rep och du behöver minst sagt behärska fotlåset för att kunna hävda dig i denna sport. (Eller denna gren av OCR)

Så här skriver de bland annat själva:

Uppsala Survival IF är en KFUM-ansluten idrottsförening som utövar den Nederländska sporten ”Survival”. som är en variant av hinderbaneträning eller det som många kalla OCR. I sporten survival så kämpar du mot naturens element och en bred variation av naturliga och skapade hinder. De fysiska hindren brukar utgöras av repklättring, klättring i uppspända nät och banorna passerar såväl genom skogs- som stadsmiljö.

På vår hinderbana övar vi på de vanligaste hinderna man stöter på under ett så kallat survival-lopp.

Fortfarande lite oklart? Läs mer om Uppsala Survival på sidan här.

Hitta hit:

https://www.google.com/maps/place/Uppsala+Survival/@59.8506304,17.6423578,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x465fcbe4adf11493:0xcc4f4c817c5fd62b!8m2!3d59.8506304!4d17.6445518?hl=sv-SE

Hinderbanan i Östervåla

Information om hinderbanan i Östervåla.

Det är en anläggning med insiration från millitär hinderbana, gladiatorerna och lite från American Ninja Warrior. Den är ca 350meter lång och består av mellan 15 – 20 hinder med varierande svårighet. Till våren 2015 så kommer vi även att bygga klart utegymmet som kommer att finnas på samma område. Där kommer det att finnas så gott som allt som har med styrka och crossfit att göra. Chinsräcken, ringar, dipsräcken, laxtrappa, traktordäck och släggor och mycket mera.

Östervåla på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=mjFbRhCupZU