Muffins med protein – Perfekt efter träning!
Supermuffins – Bevisat supergoda!
De här muffinsen går att äta som mellanmål, efter träning, till fin-fikat och när du bara känner för det.
En kräsen testpatrull på 38, 10 och 3 år har godkänt dem, så de är bevisat goda!
(Japp, med ett urval på 3 personer så är det också statistiskt säkerställt!)
Du behöver:
(Ca 10-12 stycken, 35 min)
- 2 mogna bananer
- 1 dl proteinpulver (Jag använde proteinpulver från Holistic med smak av banan/kokos)
- 1 dl Havregryn
- 1 ägg
- 1 dl dadlar
- 380gr sköljda, ätklara, svarta bönor
- 3msk kakao
- 2tsk bakpulver
- 2tsk Xylitol (valfritt) Här hittar du Xylitol hos Worthit
- Mörk choklad till topping.
Gör så här:
- Börja att mixa havregrynen till ett mjöl.
- Grovhacka dadlarna och skicka i dem med resten av ingredienserna i mixern.
- Mixa allt till en smet och klicka ut i muffins- eller bullformar.
- Grädda i ugnen på 150°C i ca 15-20 minuter tills de är klara. Kolla med potatissticka.
- När de är uttagna ur ugnen, och varma, så trycker du ner en ruta mörk choklad i varje som på bilden.
(Då blir det så där göttigt chokladigt i mitten och resten smälter som ett täcke!)