Chokladkaka med havreprotein från Helhetshälsa

(Utan gluten och tillsatt socker, proppad med protein!)

chokladkaka-protein

Havreprotein från Helhetshälsa

Den här ckokladkakan kvalar in i kategorin proteinbar och du gör den superenkelt!

Den innehåller inget tillsatt socker, inget gluten, den naturliga sötman kommer från banan, gojibär och russin.
Kakan är proppad med protein från ägg, bönor och havre och den gör dig mätt länge.
Perfekt till fikat eller efter träning.
Eller som typ världens godaste mellanmål!

100-procent-kakao

You are so sweet, honey!

Vill du ha en lite sötare kaka som passar bättre till efterrätt så kan du lägga 1-2 teskedar björksocker och/eller byta till en ljusare choklad som topping.
100% kakao är trots allt ganska hard core..

chokladkaka-protein-3

Du behöver:

  • 0,5 dl russin
  • 0,5 dl gojibär
  • 1 dl havreprotein från Helhetshälsa
  • 1 dl havregryn
  • 1 paket (ca 380gr) svarta bönor
  • 2 Mogna bananer
  • 1 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • (1-2 tsk björksocker om du vill att den ska bli sötare)
  • Choklad att smälta på chokladkakan samt en näve valfria frysta bär

helhetshalsa-gojibar-russin

Gör så här:

Blötlägg gojibär och russin under tiden du plockar fram och grejar med resten av ingredienserna.
Mixa bananer, ägg, svarta bönor, bakpulver och kakao till en smet.
Skicka i de blötlagda russinen och gojibären (men häll undan vattnet de legat i)
Häll till sist i havregrynen och havreproteinet, men var beredd på att smeten snabbt kan bli trögflytande och svår att köra i mixer.

Skicka in smeten i en form som du göttat till med kokosfett.

Grädda i 150° i ca 15-20 minuter.

Ta ut kakan ur ugnen och låt några chokladbitar smälta på toppen. Sen skickar du in den i kylen och låter chokladen stelna.

Sen plockar du fram den och käkar upp den!

 

2017-05-18T21:09:01+00:00 By |Recept|0 Comments

Vad tycker du om det här inlägget?