Chokladglass. Raw-food utan socker!

chokladglass2

Superenkel raw-glass med chokladsmak!

Den här glassen har inte ens mjölk eller grädde i sig, och den är enklare att göra än vanlig glass! En bonus är att all sötma kommer från dadlar och banan, sen innehåller den inga konstigheter och enbart 5 ingredienser. Klockrent!

Du behöver:

3-4 personer (1 timme, varav 45 minuter i glassmaskin)

  • 2,5 dl dadlar
  • 2,5 dl vatten
  • 1 banan
  • 5 rejäla teskedar kakao (raw)
  • 1 tesked fiberhusk.

chokladglass1

Gör så här:

  • Blanda dadlar, vatten, kakao och banan i en kraftig mixer och kör till det har blivit en jämn smet. Du kan behöva tillsätta en skvätt vatten ifall smeten blir för tjock.
  • När smeten är slät, tillsätt en tesked fiberhusk och mixa direkt.
  • Kör sedan smeten i glassmaskinen. Klart!

(För bästa resultat kan det vara smart att kyla smeten innan du häller ner den i maskinen.)

Lycka till!