Chokladglass. Raw-food utan socker!
Superenkel raw-glass med chokladsmak!
Den här glassen har inte ens mjölk eller grädde i sig, och den är enklare att göra än vanlig glass! En bonus är att all sötma kommer från dadlar och banan, sen innehåller den inga konstigheter och enbart 5 ingredienser. Klockrent!
Du behöver:
3-4 personer (1 timme, varav 45 minuter i glassmaskin)
- 2,5 dl dadlar
- 2,5 dl vatten
- 1 banan
- 5 rejäla teskedar kakao (raw)
- 1 tesked fiberhusk.
Gör så här:
- Blanda dadlar, vatten, kakao och banan i en kraftig mixer och kör till det har blivit en jämn smet. Du kan behöva tillsätta en skvätt vatten ifall smeten blir för tjock.
- När smeten är slät, tillsätt en tesked fiberhusk och mixa direkt.
- Kör sedan smeten i glassmaskinen. Klart!
(För bästa resultat kan det vara smart att kyla smeten innan du häller ner den i maskinen.)
Lycka till!