Proteinbar med smak av blåbär och vanilj

Nu är det dags för ett nytt recept! Du har tidigare kunna läsa om chokladkakaor, chokladbollar och Santas Favorite Superdream (Pepparkaksbar)
Nu har du chansen att käka en riktigt somrig variant när du skall ladda på med protein.

Det här behöver du plocka fram ur skafferiet:
2dl Fiberhavregryn.
2 ekologiska ägg
2 skopor med proteinpulver med vaniljsmak. (till exempel från Holistic)
1 dl blåbär
1 dl hasselnötter
Saften från en apelsin eller annan citrusfrukt. (Var beredd på att grapefruit kan bli lite väl syrlig!)
Kanel och Ingefära att strö på toppen.
(Om du vill ha dem sötare så kan du ringla agavesirap ovanpå allt innan du skickar in allt i ugnen.) 

 

Det var två bagare och en smet.

Det var två bagare och en smet.

Så här gör du:
Mixa havregryn och hasselnötter tills du har fått ett mjölliknande pulver.
Blanda i resten av ingredienserna och fortsätt mixa.
Smörj en ugnsfast form. (Med exempelvis kokosolja.)
Häll ut smeten och kör i ugn på 175C i ca 20minuter.
Kolla med potatissticka så att den är klar i mitten.
Boom! 

Skär kakan i bitar och förpacka bitarna i metallfolie.
Förvara i kylen, frysen eller magen!
Se musklerna växa.

Lycka till.

 

Over and out.