Bönpasta med lax och mangosalsa!
Det här receptet är går att modifiera enkelt så att det passar veganer, vegetarianer, er som äter fisk och sist men inte minst, alla flexitarianer!
Grunden är mangosalsan (du hittar recept till mangosalsan här) och bönpasta från Risenta.
Du kan sedan lägga till creme fraishe i salsan för att göra dem krämigare, och/eller lax för dig som vill ha fisk till.
Enkelt, gott och fantastiskt flexitarianskt!
Recept på bönpasta med lax och mangosalsa
För 4 personer.
Tidsåtgång ca 30 minuter.
Du behöver:
– 1 paket bönpasta
– 4 portioner mangosalsa (med eller utan creme fraishe)
– 4 laxfiléer
Salt, peppar, paprikapulver, gurkmeja och timjan.
Gör så här:
Lägg de tinade laxfiléerna i en ugnsfast form och krydda med salt, peppar, paprika, gurkmeja och timjan.
Använd termometer och ta ut filéerna när den tjockaste delen av laxen har nått en innertemperatur på 55-58 grader.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Var noga med att inte koka pastan för länge.
Ta fram mangosalsan och blanda i creme fraishe, ifall du vill ha det.
Servera!