Chokladkaka med hallon, blåbär och mörk choklad.

Bloggens bästa hittills!

 

En supergod chokladkaka utan socker, mjöl och mjölk!

”Hur är det möjligt?” tänker du.
”Inga problem alls!” säger jag.

Den här chokladkakan får sin konsistens från ägg och mandlar, sin sötma från dadlar och toppas med riktiga  bomber av antioxidanter. (Hallon, blåbär och 90% choklad)
Alltså, du kommer tacka dig själv varje gång du äter den här chokladkakan!

Du behöver:

(8 portioner. 40 minuter. 175°C)

  • 6 ägg. (Dela upp äggulor och äggvitor och vispa dem separat.)

  • 3 dl mandlar

  • 3 dl urkärnade dadlar, grovhackade

  • 2 dl vatten

  • 0,75dl Kakao

  • Garnera med hallon, blåbär och riven mörk choklad.

Gör så här:

  1. Vispa äggulor och äggvitor i varsin skål.
  2. Kör mandlarna i en mixer tills de har förvandlats till mandelmjöl.
  3. Häll sedan i dadlarna, vattnet, äggulan och kakaon i mixern (tillsammans med mandelmjölet) och
    kör rubbet på full effekt.
  4. Avsluta med att vända ned äggvitan försiktigt
  5. Smörj en form med kokosolja och skicka in allt mitt i ugnen på 175° i ca 20 minuter.

Klart!