Gör eget fröknäcke till jul

froknacke-med-doft-av-kanel

Knäckebröd gjort på nyttigheter!

Fröknäcke med doft av kanel

Det här receptet är superenkelt och ger två plåtar med knäckebröd.
Supernyttigt, naturligt fritt från gluten och utan tillsatt socker.
Förresten, det är fantastiskt gott också!

Du behöver:

(60 minuter. 2 plåtar. Ugn 150°)

  • 2dl Solrosfrön
  • 2dl Pumpakärnor
  • 1dl hela linfrön
  • 1/2 dl Sesamfrön (Kan uteslutas)
  • 2msk Fiberhusk
  • 2msk Mandelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 5dl vatten
  • Kanel

Gör så här:

Mixa solrosfrön och pumpakärnor till mjölliknande konsistens. Det gör att ditt fröknäcke håller ihop bättre och blir lite jämnare.
Blanda sedan i resten av ingredienserna och veva runt till du har en smet.
Bred ut smeten tunt på bakplåtspapper på två plåtar.
Strö på kanel och grädda i ugnen på ca 150 grader i 60min.
Har du en vanlig ugn utan varmluftsfunktion så kan det vara smart att byta plats på plåtarna efter 30 minuter.

Lycka till med ditt fröknäcke!

 

Vill du ha alla recept från Superkroppen?
Du hittar dem här: Matrecept hos Superkroppen