Lax med täcke av färskost och pesto, bönpasta, sallad och keso

Lax med täcke av pesto och färskost. Med bönpasta, keso och sallad.

Ugnsbakad lax med pesto och färskost

Det här är en supergod och fantastiskt enkel variant på ugnsbakad lax.
Du tar helt enkelt en laxsida, lägger den på en plåt och brer över Philadelphiaost och röd pesto.
Till laxen så serverar du enklast en bönsallad med ärtor, bönpasta och keso.
Respektive recept hittar du på länkarna.
Alltså, det är så enkelt att du smäller av, och dina middagsgäster kommer inte tro dig.

Hemligheten stavas ugnstermometer och färsk lax. Go baby go!
Förresten, om du inte äter fisk så kan du plocka bort den. Salladen och pastan är tillsammans en fullvärdig måltid.
Så flexitarianskt det bara kan bli!

Pesto Rosso och Philadelphia naturell.

Pesto Rosso och Philadelphia naturell.

Till laxen behöver du:

(45 minuter. 4pers. Ugn 150-175°C)

  • Ca 600 lax.

  • I burk röd pesto.

  • 1 burk Philadelphia.

  • Salt och peppar.

Så här gör du:

Lägg laxen på en ugnsplåt. (Då fastnar skinnet och du slipper det längre fram!)
Strö lite salt och peppar på laxen.
Blanda färskost och pesto och bred ut.
Kör i ugnen till laxen nått en innertemperatur på ca 60°C.

Klart!

Tillbehör: