müsli

Musli i Polen!

Att bo i Polen har verkligen sina fördelar!
Det är klart att jag saknar mitt Dalarna med de blå bergen och luften som är lika lätt att andas som i en “Vicksblåreklam”. I Polen kostar livsmedel nästan ingenting och det är en lek som svensk (även fast jag är student) att få pengarna att räcka till rejäl och hälsosam kost. Vad jag däremot har haft väldigt svårt med att hitta är ett hälsosamt eller ett någorlunda hälsosamt alternativ till frukostflingor/müsli. Efter att i tre års tid plöjt igenom butikernas utbud och till min besvikelse aldrig hittat något som har fallit mig i smaken, gav jag till slut upp och gjorde min egen müsli. Det är klart att iden har funnits länge men jag har aldrig tagit mig tid, men i lördagskväll gjorde jag slag i saken!
Jag är inget vidare på att följa recept och höftade en hel del!

Du behöver:

2 dl mandlar
1 dl pekannötter
1/2 dl grovt hackade hasselnötter
2 dl kokosflingor
2 dl linfrö
2 msk smör
1 msk flytande honung (välj bort om du vill vara nyttig och strö vaniljpulver över den färdigtrostade blandningen)
2 dl vatten

Så här gör du

1. Värm upp ugnen till 200 grader.
2. Häll kärnor, frön, nötter och kokos i en bunke och rör om väl.
3. Blanda smör, vatten (honung) i en kastrull och värm tills smöret och honungen har smält.
4. Häll den varma blandningen i bunken och blanda ordentligt.
5. Häll ut müslimassan på en plåt med bakplåtspapper eller en smörad plåt.
6. Den får gärna ha lite klumpar i sig men sprid ut den jämnt över hela plåten.
7. Rosta müslin i cirka 15 minuter, eller tills den fått fin färg.
8. Ta ut plåten ur ugnen och rör försiktigt om med en gaffel.
10. Ställ in plåten och stäng av ugnen.
11. Låt müslin stå och torka på eftervärmen i ugnen i cirka 2 timmar.
12. Om du vill smaksätt med torkad frukt.
13. Förvara müslin i en burk med lock.
Jag äter helst min nötiga müsli med frysta bär och keso!
2017-05-18T21:11:07+00:00 By |Recept|3 Comments

3 Comments

  1. Kalle 20 oktober, 2013 at 23:08

    Den såg god ut!

  2. Mikael 21 oktober, 2013 at 06:36

    Folk älskar recept! Ta med det nästa gång!

  3. Jenny 21 oktober, 2013 at 15:04

    Ja det har du förstås rätt i. Nu har jag lagt till ett recept under bilden!

Vad tycker du om det här inlägget?