Steg 1: Att lära sig cykla. Igen.

Hur man kan se ut som cyklist i en studio.

Kort intro för dig som är ny på bloggen:

Jag kör med Ride of Hope och samlar pengar till Barncancerfonden. Du hittar en livsviktig länk här: http://www.barncancerfonden.se/1309354505/

Om du gillar bloggen och känner att du vill hjälpa till, då klickar du på länken ovan och sätter in en slant.
Det är inte svårare än så.  Förresten, det är också billigare än om denna blogg kom i tidningsformat hem till dig och din brevlåda och sen tvingade dig att då och då ta bilen till en pappersinsamling när det regnar.
För det regnar alltid när man ska till återvinningen och göra en insats för miljön.
(Alltså, med andra ord: Köp dig fri!)

I alla fall. Så här kan du starta en karriär som cykelgalen amatör.

Anmäl dig till ett lopp, organisation eller klubb. Eller alla tre. Sen kommer du inte kunna dra dig ur.

Jag anmälde mig till Ride Of Hope och så här gick det till.
Eller förresten, “anmäla” är ett hyfsat klent ord i det här sammanhanget.

Först fick jag lirka mig in i organisationen genom en intervju med Maggan (som också cyklar), för att sedan få en adress till Alexander att maila där jag skulle förklara vem jag var.
Eller är.
Eller kan bli.
Möjligen lite, lite efter devisen “Fake it till you make it!”

Steg 2: Att springa på “någon” på Hälsomässan

Efter det första mailandet gjordes ett försök att “springa på” Alexander, som är en av de ansvariga, på hälsomässan som gick av stapeln i höstas.
Att springa på någon på en mässa kan ibland innebära att man måsta gå fram och tillbaka ett antal gånger vid en av utställarna, innan man kan dra till med saker som:
“Nämen! Är det inte Alexander från Ride of Hope?! Vilket sammanträffande!”
“-….” (En inte helt säker Alexander) och:
“Det är ju jag, brandmannen som har mailat! (konstpaus) Maggans kompis!”
(Alltså så mycket kompis man hinner bli efter en kort intervju när man är lika nervös som en förskoleelev som skall börja 1:an.)

Ytterligare ett mail senare hamnade jag på en ny intervju.
Där jag fick veta att det skulle ta “lite tid” och att jag behövde “cykla en bit”.
“Inga problem!” Hörde jag mig själv säga.
“Jag har både tid och kan cykla!”
Sen drog jag en kråka på avtalet och fick en kaffe och den sista reservplatsen.
Catching!
Kaboom!
Ålrajt.
Här ska cyklas en bit!

Hur långt är ett snöre?

Att bestämma saker utifrån högst diffusa begrepp som “lite” och “en bit” är som att be om att det ska bli missförstånd. Hur långt är egentligen ett snöre och hur mycket väger något som är tungt? Det skulle komma en mail som både rätade ut mina frågetecken och gav mig en svagt tryck över bröstet. Vad i hela friden har jag gjort?! Min ändalykt försökte abdikera och lifta till TV-soffan när den insåg vad som var på gång.

Superkroppen skall cykla i sommar

Vårens träningspass ute.

Det visar sig att “cykla en bit” innebär 200 mil. (OMG! 200 frickin mil!) Och att “lite tid” innebär 28 tillfällen. 200 mil, delat på 28 tillfällen, är ungefär 7 mil per tillfälle. 20o mil cyklat i en snitthastighet på 25km/h innebär 80 timmar effektivt cyklande. 200 mil och 80 timmar. Innan själva loppet startar. Exakt så långt är ett snöre och min karriär som cyklist kunde äntligen(?) starta.

2017-05-18T21:10:35+00:00 By |Uncategorized|0 Comments

Vad tycker du om det här inlägget?