Jag tror inte att jag är ensam om att vid den här tiden på året äta mycket mandariner. De är perfekt sura och ganska billiga just nu. Men på grund av mitt frenetiska mandarinätande började jag ju också fundera, hur nyttiga är de på en skala? Av min lilla research att bedöma skulle jag säga, nyttiga!

Mandariner liksom andra citrusfrukter innehåller massor med vitamin C som är en antioxidant och dessutom stimulerar kroppens upptag av järn. Som om det inte vore nog visar ny forskning att en substans i mandariner kan motverka fetma, diabetes typ II, åderförkalkning och på sikt även hjärt och kärlsjukdomar! Verkar lovande eller hur?

Tyckte du det var intressant, kan du läsa mer om det på den här sidan.

Miljöfakta (källa)

Bästa säsong för småcitrus är september-april då den importeras från Medelhavsområdet.
Undvik småcitrus sommartid då den då är långväga transporterad.
Välj i första hand ekologiskt.

image

2017-05-18T21:10:56+00:00 By |Uncategorized|0 Comments

Vad tycker du om det här inlägget?