Spartan till Sverige!

För första gången någonsin kommer Spartan till Sverige!
Det har ryktats att de ska komma ett tag och det sägs att några entreprenörer tidigare kommit ganska långt i planerna att bjuda in jätten till landet i norr.
(Men enligt samma obekräftade rykten ska det minst sagt varit svindyrt och Spartan själva lär ha sagt att de tre första åren kommer bli en förlust för den som bjuder upp till dans.)
Efter att Craft tog över som klädsponsor och Spartan utsåg ett gäng svenskar som “brand ambassadors” så tog ryktena ny fart.

Nu är det äntligen dags och vi är precis lika stolta och malliga som vanligt, när något från storebror i väst dyker upp i lilla Sverige och islänningarna får bittert se sin lilla kobbe försvinna i glömska.

Spartan Ultra World Championship 2019

Den 8 november blir det en vikingadrabbning i kallaste norr, där endast de tuffaste överlever.
Ett uthållighetsevenemang som kommer att ge deltagarna möjlighet till ett fantastiskt äventyr under 24 timmar. Med lite flax kommer du ackompanjeras av norrsken och avsluta allt i en badtunna med frostbitna kanter.

Anmälan – Spartan 24h

Spartan till Sverige den 8 november!

  • Smaskig information:
  • Spartan är världens största OCR-arrangör och kommer för första gången till Sverige.
  • Det är den tredje upplagan av Spartan Ultra World Championship som går av stapeln i Åre
  • Datum: 8-10 november 2019
  • Plats: Åre (350 km under polcirkeln)
  • Kostnad: Från dyrt till svindyrt (men väl värt det)
  • Hinder: 20+
  • Platser: 300st för kvalade löpare
  • Prispengar: Närmare 333 000:- kan komma att delas ut.
  • Finalen i “Spartan’s Million Dollar World Championship”

Spartan Ultra World Championship är den tuffaste uthållighetstävlingen på planeten. Åre kommer kunna erbjuda löparna samma utmaningar som tävlingen på Island gjorde, men med ännu fler höjdmeter och nya okända element. Det kommer bli en ännu mer utmanande tävling för löparna.
Vi kommer pressa deltagarna längre än vad vi någonsin har gjort förut och jag längtar efter att få se var detta tar vägen.
Spartans grundare och VD Joe De Sena.

Hur du kvalificerar dig till Spartan Ultra World Championship:

För att kvalificera dig måste du komma top 10 i eliten, eller top 3 i din klass och åldersgrupp, på ett tidigare Spartan Ultra under säsongen.
Vill du tävla i den öppna klassen så behöver du inte ha kvalat tidigare.
Du kan också springa en “one-loop” på banan, en Spartan Sprint, och den tävlingen är öppen för alla löpare äldre än 14 år.