Är bananerna fina?

Du har säker redan haft det på känn, att de gifter vi använder för att hålla skadedjur borta, kanske inte alltid kan avgöra vad som skall dö och inte.
Läs artikeln i på Aftonbladet så får du själv se. Du hittar den här:

http://www.aftonbladet.se/mittforetag/article17542181.ab

Om du vill ha en snabbkoll på läget så kan du läsa texten jag klippte ur från den. Den är ganska kort, ganska koncis och rätt så skrämmande:

– I början hade jag ingen koll, och det var ganska svårt att få tag på kravmärkta produkter. Jag köpte till exempel helt vanlig isbergsallad för att ge till syrsorna. På en halvtimme var alla döda. Minsta besprutning påverkar dem väldigt mycket. Ta till exempel bananer. De stora producenterna märker sin frukt med små gröna grodor för att visa att den är schyst. Men ger jag de bananerna till mina flugor skulle de dö direkt.

– Det ska sägas också att vi människor är minst lika känsliga som insekter. Det syns mycket fortare på dem bara. Jag skyddar min kropp och undviker besprutad mat. Vi odlar till exempel egna groddar och broccoli hemma. För det finns så mycket idioti med mat. Man inser hur känsligt vårt ekosystem är samtidigt som det är skrämmande att se hur vinstdriven matindustrin är.

 

2017-05-18T21:11:10+00:00 By |Uncategorized|0 Comments

Vad tycker du om det här inlägget?