Trådlösa hörlurar eller inte? Detta ska du tänka på!

Att lyssna på musik när du springer

Det finns studier som visar att smärtröskeln höjs när du springer till musik. Speciellt om det är musik du tycker om. Du kan också använda takten I musiken för att hålla den generellt rekommenderade kadensen 180, vilket innebär att vardera fot sätts ner 90 gånger per minut.
(I ett tidigare inlägg har du kunnat läsa om Milestonepod som bland annat registrerar din kadens.)

Vilken musik?

Det finns ju såklart en mängd olika låtlistor att söka på, till och med ett antal med låtar som håller takten 90 eller 180 bpm, för att underlätta ditt tempo. Personligen kör jag min egen låtlista Running Superbody som blandar högt och lågt bland Instagramhouse samt en och annan dänga från förr.
Running Superbody på Spotify

Vad ska jag tänka på när jag köper hörlurar?

Så, hur ska du då distribuera dessa fantastiska rytmer av sällan skådat slag till dina hörselgångar?
Den viktigaste frågan är kanske rent av om lurarna du dreglar över, är kompatibla med din telefon?
Yes, du kan nästan vara säker på att samtliga trådlösa hörlurar passar med din smarta telefon, men är du osäker så kan det vara bra att googla lite. Har någon haft problem med att parkoppla just din kombination av lurar och lur, så finns det garanterat någon som skrivit om det! Hittar du ett desperat inlägg på ett teknikforum? Var noga med att det också finns en lösning! (Du vill inte att dina trådlösa hörlurar ska sluta som skrotade kopplingslösa lurar.)

Viktiga egenskaper hos hörlurar:

 • Sitter hörlurarna skönt?
 • Är ljudet bra?
 • Är ljudet för bra? (Alltså, riskerar du att stänga ute omvärlden?)
 • Kan du svara I telefon om det ringer?
 • Är de vattenskyddade?
 • Är det svettsäkra?
 • Är de snygga?
 • Är de lätta att manövrera?
 • Kan du höja och sänka volymen även på hörlurarna?
 • Brukar du få ömma öron av dina hörlurar?

Funktioner att titta närmare på när det gäller just trådlösa hörlurar:

 • Vilken typ av sändare är det?
 • Hur länge håller batteriet om de är trådlösa?
 • Med vilken typ av kabel laddar du dem?

De hörlurar jag har fått chansen att testa, kommer från Runningshop.se och heter Miiego AL3 Freedom. Tanken bakom dessa är att de bekvämt ska sitta kvar på dig, oavsett vilka krumbukter du tänkt fylla ditt träningspass med. Och det gör de, de sitter bekvämt!

Du rör dig- Hörlurarna gör det inte!

Information om Miiego / Produktbeskrivning

Miiego AL3+ Freedom Herr
De prisbelönta trådlösa sporthörlurarna – med en extremt säker passform som gör att lurarna sitter på plats under hela träningspasset. Perfekt ljudkvalitet och en imponerande batteritid på över 11 timmars uppspelning efter varje laddning.

Egenskaper och fördelar
MOVED BY MUSIC – DU RÖR DIG- Lurarna gör det inte!
Spring, hoppa, vrid och ruska på huvudet. Och det med musik i öronen! Oavsett vilken utmaning du står inför, ger de nya ALIE + FREEDOM-hörlurarna från MIIEGO® dig den ultimata rörligheten. Du flyttar dig- De gör det inte.

DEN UNIKA PÅ-ÖR DESIGNEN
Genom ON-EAR-designen är du inte isolerad från världen runt dig. Du är medveten om din miljö. Externa signaler och trafikljud hörs så du kan träna säkert! ON-EAR öronkuddarna är mjuka och bekväma. Du behöver inte heller oroa dig för svett som droppar på öronen eller att bli smutsig av öronvax.
Utmärkt ljud och lång batteritid
AL3 + FREEDOM har en imponerande kristallklar ljudkvalitet. Som ett resultat har detta headset redan vunnit flera internationella utmärkelser. Efter att ha laddat batteriet på din hörlurar kommer du definitivt att njuta av 11 timmar av din favoritmusik. Det är 11 timmars effektiv träningstid med musik!
TÅLIGA
AL3 + FREEDOM är utformad för att bära under alla väderförhållanden. Hörlurarna är resistenta mot svett, regn och stötar genom NANO-förseglat skydd. Regn, vind eller snö låter dig stanna inne.

LÄTT ATT ANVÄNDA
Volymen är enkel att justera i dina hörlurar. Att välja låtar, ta paus eller ringa är inga problem heller. Du kan göra detta genom att helt enkelt trycka på knapparna under träningen. Med den inbyggda mikrofonen är det enkelt att ringa. På iPhones / iOS är det möjligt att aktivera Siri, och du kan även automatiskt se statusen för AL3 + FREEDOM-batteriet på din skärm när hörlurarna är anslutna.

INGET STRUL MED SLADD
Ett vattenbeständigt MIIEGO-fodral ingår i lådan. Med AL3 + FREEDOM behöver du inte oroa sig för några sladdar som trasslar ihop sig, hörlurar som faller ur öronen eller lurar som skaver.

OM MIIEGO® – EXPERTER
MIIEGO är ett innovativt danska varumärke. Deras hörlurar är speciellt utformade för idrottare som vill röra sig fritt. Företaget grundades år 2010 i Århus, Danmark. Alla produkter är utvecklade i samarbete med idrottare. De kombinerar överlägsen design med modern trådlös teknik. Hörlurarna används av både fritidsjoggare och professionella idrottsmän runt om i världen.

Läs mer här om hörlurarna här:

Miiego AL3 Freedom

https://www.runningshop.se/

Det är dags att säga adjö till sladdar och ömma öron!