* Inlägget är reklam för Werlabs och innehåller annonslänkar *

Coronatest – för dig som vill veta om du har haft Corona

>>Här kan du köpa ditt test

Samhällsviktig minsann!

Jag tillhör en samhällsviktig yrkesgrupp och jag bor i Stockholm, en stad som har varit förhållandevis hårt drabbat av Coronaviruset och Covid-19. Det har visat sig att sjukdomen kan ge lungförändringar som i sin tur kan skapa problem vid dykning, och som räddningsdykare är det ett bekymmer. Om man nu tycker att en eventuell coronautlöst lungkollaps på 40 meters djup är ett bekymmer. (Vilket jag gör.)

Utöver det så kan jag känna att människor i allmänhet, och stockholmare i synnerhet, har ledsnat på corona till den milda grad, att många har friskförklarat sig själva genom att dra sig till minnes en knappt märkbar förkylning i februari.
Eller en möjlig feberattack när man svettades vid fel tillfälle.

Samma här.

Jag har varit sjukt sjuk i corona, trots att du inte märkt det. Jag menar, den där nysningen på jobbet den 4 april, är väl tecken nog för att nu kunna hävda både immunitet och hela samhällets öppnande?

Upp till bevis.

Så jag klickar mig fram till Werlabs (som jag har ett diffust samarbete med) och lyckas beställa en tid för provtagning. Det swishar till på kontot och en rejäl slant dras, men vad gör man inte för att kunna skryta om sitt immunförsvar. Lätt värt det!

 

Coronatest för antikroppar stockholm

En riktigt blodgivarfabrik!

Werlabs har skapat en enorm mottagning som bygger kombinationen små bås, ett supereffektivt kösystem, ett galet stort gäng sjuksköterskor och ett logistikflöde som skulle få vilket fraktbolag som helst gröna av avund.
Jag funderar i stillhet hur det kommer sig att en provtagning i denna miljö, från entré med legitimationskontroll till utfört prov och hemgång med nyspritade händer, endast tar 3-4 minuter. När jag satt på akuten i flera timmar med en arm som uppenbart var av sist.

Sjukvården måste gå att effektivisera, hinner jag tänka, innan jag ropas upp, punkteras och skickas hem.

 

Så. Hur gick coronatestet?

Jo tack bra! Men själva resultatet på mitt antikroppstest kommer i morgon eller i övermorgon, via SMS och en länk.
Håll tummarna, med lite flax kan vi kramas i sommar!

Här beställer du ditt test:

Coronatest – för att se om du bär på antikroppar.

 


Werlabs – För dig som inte orkar vänta på ett coronatest.

Så här skriver Werlabs själva om testet och Covid-19:

Om du har haft symtom såsom halsont, huvudvärk, värk i muskel och leder, feber, torrhosta, nästäppa, snuva, illamående, andningsbesvär så kan det vara tecken på Covid-19.

Testet påvisar förekomsten av antikroppar (IgG) och kan ge dig svar på frågan om du har haft Covid-19. Testet tas venöst, dvs. blodprov tas i armvecket av behörig sjukvårdspersonal. Dina resultat kommer förmedlas genom din digitala Werlabs journal inom 2-4 arbetsdagar.

Testet analyseras av Unilabs som är ett kvalitetskontrollerat laboratorium.

Information från 1177:

Covid-19 – coronavirus

Covid-19 är en infektionssjukdom som orsakas av ett virus. Sjukdomen påminner ofta om förkylning eller influensa, med feber och hosta. En del har andra symtom. De flesta blir inte svårt sjuka, men en del behöver vård på sjukhus.

 

 

Corona

Coronavirus

Antikroppstest

Coronatest

covid 19