Vegansk supergryta

Den här supergrytan är gjord för dig som tränar och vill ha mycket protein, men av olika skäl vill att den ska vara vegetarisk.
(Den är till och med vegansk!)

Du behöver:

  • 2 pkt Blandade bönor
  • 1 pk kikärtor
  • 1 pkt Kidneybönor
  • 1 pkt linser
  • 2 pkt krossade tomater
  • 1 morot
  • Färsk ingefära
  • 2 gula lökar
  • 1 rejäl matsked mandelsmör
  • 1 msk risprotein
  • 1 msk hampaprotein
  • Kokosolja att bryna i
  • Kryddor: Vitlök, Chilli, Gurkmeja, Salt/Peppar, Spiskummin.

Gör så här:

  • Skölj alla ingredienser och hacka det du tycker är lämpligt i lagom stora bitar.
  • Bryn löken tillsammans med vitlöken, ingefäran och resten av kryddorna på hög värme i din Crock Pot. När det är klart skickar du i resten och låter det puttra på låg värma i en timme.
  • (Det går att äta maten direkt den är varm, men jag tycker det är godare att låta den puttra ett tag!)

 

Varför en vegansk supergryta?

Jag kan inte låta bli att fundera på hur vi behandlar oss själva, naturen, djuren och våra medmänniskor. Lösningen ligger troligtvis inte helt och hållet i att bli vegan, men det skulle vara riktigt intressant att hitta ett recept och mat som både löser problemet med fullvärdigt protein och den bromsar den värdelösa djurhållningen.

Om en maträtt kan vara politiskt kryddad så är detta möjligen en sådan.

Men, samtidigt behöver du vara mätt om du ska orka stå på barrikaderna.